Sfeervol wonen

De architectuur gaat op in de bestaande omgeving, maar kent een eigentijdse uitstraling. Door de verschillende accenten, zoals de sprongen in de woningblokken en de doorgestoken muren, ontstaat er een gevarieerd gevelbeeld. 

Het autoluwe woonerf gaat zorgen voor een prettige woonomgeving binnen de bestaande kern. De auto is hier slechts op bezoek. In het midden van het plangebied wordt een centrale ruimte gerealiseerd waaraan een deel van de woningen is gesitueerd. De overige woningen zijn gelegen aan de Herenstraat of Zwaanweg. De parkeerplaatsen zijn zoveel mogelijk uit het zicht onttrokken en geconcentreerd in het achtergebied.

Duurzaam wonen

De woningen voldoen allemaal aan de BENG eisen (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Dit betekent niet alleen het plaatsen van duurzame apparaten en het opwekken van duurzame energie, maar ook de optimalisatie van de gevels (schil) van de woning. Op die manier wordt de energiebehoefte lager en de woning nog duurzamer. 

De woningen zijn voorzien van een warmtepomp met vloerverwarming op de begane grond en 1ste verdieping, die zowel kan verwarmen als enkele graden koelen. Dit zorgt voor een aangenaam klimaat op koude én warme dagen. Daarnaast komen er standaard een aantal zonnepanelen op het dak te liggen en wordt de woning voorzien van mechanische ventilatie. 

Planning